Поемаме контрола върху т.нар. Златен гьол“ и милионите, които се изливат

...
Поемаме контрола върху т.нар. Златен гьол“ и милионите, които се изливат
Коментари Харесай

Демерджиев: Поемаме контрола върху златния гьол, започва разследване

„ Поемаме контрола върху така наречен „ Златен мочур “ и милионите, които се изливат от него в джобовете на хора с прякори “, сподели на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Министерство на вътрешните работи стартира следствие на цялостния метод, по който е стопанисван този обект, в това число и на информацията, която беше открита от Национална агенция за приходите, че редица касови апарати в този обект не са свързани фискално със системата на организацията.

„ Очаквам да завърши над 10-годишната употреба на този обект от частни ръце. Както споделих, хора с прякори стоят зад тази употреба. Милиони текат там. Странно за мен е за какво в Министерство на вътрешните работи няма нито една кореспонденция, откакто Национална агенция за приходите установи редица нарушавания. Това ще се промени. Всички тези условия ще бъдат разследвани и отговорните ще бъдат открити и осъдени “, безапелационен бе Демерджиев.

 

Той добави, че за него са били страни дейностите на Национална агенция за приходите, които са били частични, доколкото е осведомен.

Втората задача, поради която служебният министър е на „ Капитан Андреево “, по думите му е пунктът да се развие по метод, че да може умерено да пропуща големия размер от трафик, който се усилва с към 20% всяка година, осведоми bTV.

„ Задачата, която ни е сложена, е на процедура да го преизградим и да имаме нов, съвременен пункт освен тук, а и на „ Лесово “. Тук би трябвало да се пусне трета лаборатория, която да обработва товарите, идващи от Турция и би трябвало да се пусне нова лаборатория в „ Лесово “, която да се оправя със същата задача “, сподели още Демерджиев.

Всички тези лаборатории ще бъдат под държавен надзор.

„ Ще се пусне жп линия по правата Одрин – Ямбол и ще се пусне права от автомагистрала „ Марица “ до „ Лесово “, с цел да може пунктът да е равносилен на „ Капитан Андреево “, изясни още Иван Демерджиев.

Ще бъде пусната и система за електронно ръководство на пункта „ Капитан Андреево “, с цел да може обработката на пътнико- и товаропотока да става по-лесно и точно. Ще бъдат пуснати нови три линии и упоритостта на служебния кабинет е това да стане до края на месеца.

Би могло да има закъснение поради метеорологичните условия, само че скоро след този период трите линии ще действат, даде обещание Демерджиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР